Hin dagen laget Gutta middagen her hjemme,
og vi fikk servert en nydelig hollandaise-saus.
Jeg hjalp de litt i gang og forklarte fremgangsmåten,
og etter endt tur med Bonnie kom jeg hjem til en fantastisk middag.
Her får du oppskriften fra mitt arkiv,
dvs,
jeg byttet ut cayennepepper med en liten ts sterk sennep,
og smøret ble pisket inn i små tempererte biter, ikke smeltet.
Nydelig!
En god saus kan redde enhver middag,
sies det…
Eller,
det har jeg vel egentlig ikke hørt,
mulig det var noe jeg bare fant på nå…
Men at en god saus er godt!
DET kan ingen bestride!
Og en god holllandaise altså….åh…..
Enkel og nydelig hollandaisesaus… Mye enklere enn jeg trodde…
Jeg serverte den til stekt kyllingfilèt, byggris, asparges og brokkoli.
Og hadde du droppet sausen hadde måltidet blitt veldig sunt…..men altså….ah….den sausen er verdt kaloriene sine!
Hollandaise-saus
125 g smør, (og da mener jeg smør…)
2 store eggeplommer (event tre små)
1/2-1 ts hvitvinseddik
litt salt
1-2 ss vann
sitron
cayennepepper
1 liten ts sukker
Smak til med salt og pepper
Smelt smør i en liten kjele, sett til side.
Ha eggeplommer, hvitvinseddik og en klype salt (bare litt) i en skål,
sett denne over en kjele med vann som er helt ved kokepunktet.
Pisk noen minutter, ha så i litt og litt smør i en tynn stråle,
mens du pisker godt inn.
Her kan man godt «klare» smøret, dvs bare bruke smøret, og la den hvite mysen være igjen.
Jeg brukte alt.
Når alt smøret er i smaker du til med sitron, salt og pepper, cayennepepper, samt sukker.
Sukkeret er viktig for smaken, selv om det ikke står i alle oppskrifter.
Hos meg var det i hvert fall det som gjorde sausen perfekt!
Sausen tykner og kan med fordel spes med litt vann om den blir for tykk.
Godt….
#saus #hollandaise #oppskrift #middag #hjemmelaget