Oppskrift på surdeig.


Surdeig.

50 g hvetemel
50 g vann
2 ss yoghurt naturell (gjerne tyrkisk)

Bland sammen og dekk til med plastfolie/i plastboks med tett lokk.

Dag:2
Ha i 100 g mel + 100 g vann (100 g vann er ca  1 dl)

Dag 3:
Fjern 200g av blandingen.
Ha i 100 g  mel og 100 g vann

Dag 4-10/15 :
Samme som dag 3.

Når deigen bobler og koser seg godt kan man lage brød uten gjær,
sett surdeigen i kjøleskap,
nå trenger du bare mate den 1-2 g i uken,
eller så ofte som du ønsker å bake brød:)

Oppskrift på surdeigsbrød


Mat surdeigen 1 gang om dagen de første ca 10 dagene…

Sist jeg laget surdeig tok det knappe 7-8 dager før min surdeig var boblende og klar til bruk.
Det er bare å prøve å lage et brød, så får du svar på om den er klar.

Tips: Hvis du synes det er synd å kaste…

Når du heller av de 200 g  i mateprosessen,
kan du lage brød av det.

Ha da i ca 1/4-1/2 ts tørrgjær, eller ca 5-6 g fersk gjær i tillegg,
surdeigen hever ikke så godt før den er helt klar.

Etter ca 10 dager er deigen en seig boblende masse…

Og du kan lage de mest smakfulle brødene du kan tenke deg….


Deilig surdeigsbrød…..

*Denne oppskriften har jeg kopiert fra min gamle blogg, jeg er i gang med ny surdeigstarter, se høydepunkter på stories på Instagram for å se «live» hvordan jeg mater surdeigen.

#surdeig #surdeigstarter #oppskrift #surdeigsbrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *