
Sprø vaniljekjeks med glasur.
100 g smør
100 g sukker
1 lite egg
200 g hvetemel
1/2 vaniljestang
1 eggehvite
ca 100-150 g melis
Sitronsaft, 1 ts + 1 ts
Rød farge
Bland sammen smør og sukker, pisk til hvitt, mykt smør. Ha i egget og vaniljestangen, kun de sorte frøene inni. Ha i mel til slutt til deigen klumper seg. La avkjøle i kjøleskap, pakk i plast, ca 1 time.
kjevle ut og stikk ut ønsket kakeform. Bruk pepperkakeformer om du ikke har andre. Legg på bakepapirkledd plate og sett i fryseren i ca 15 minutter mens du varmer ovnen opp til 180* ca 7-10 minutter. Jeg stekte mine 10 minutter for jeg liker dem godt stekt.
Avkjøl på rist og oppbevar i tett kakeboks.
Glasering:
1 eggehvite
200 g melis
1-2 ss sitronsaft
Rød matfarge
Rør inn melis og eggehvite samt rød farge og kun 1 ss sitron.
Ha i sprutepose med liten rund tipp i.
Sprøyte rundt kjeksen en stripe som tetter er tett.
Ha i 1 ss sitronsaft til for å få glasuren tynnere.
Fyll kjeksene med den noe tynnere glasuren og la dem tørke.
De blir ikke like sprø etter noen dager, da må du nok droppe glasuren,
men du verden så gode, og lekre å se på.
#kjeks #vanilje #glasur #rosa #oppskrift #cookies #pink #frosting