Perfekt nå når bringebærene er i sesong.
Sticky-buns er deilig gjærbakst!
Og med friske bringebær i….mmmmm
Tykt bringebærsyltetøy smaker godt i svingene…
Bare bryt av en bolle…..
Sticky-buns med Bringebær.
125 g bringebær
75 g sukker
1/8 dl vann
4 g pektin (syltepulver)
Bland pektin og noen ss av sukkeret.
Ha bringebær, vann og resten av sukkeret i en kjele, kok opp,
og la småkoke ca 10-15 minutter.(uten lokk) Skum om nødvendig.
Ha i pektinblandingen mens du rører kraftig.
La det hele koke et par sekunder og ta av varmen, avkjøl helt.
Dette blir for mye bringebær til denne oppskriften,
halver denne, eller doble sticky-buns oppskrift, eller bruk resten som syltetøy:)
Boller
1/4 pk gjær
1,5 dl melk, lunken
0,5 dl sukker
1 ts vaniljeekstrakt (event vaniljesukker)
5,5-6 dl hvetemel
1/4 ts salt
1 egg
60 g mykt smør
Varm melken lunken, ha alt i bakebollen, UTENOM smøret, og 1 dl av hvetemelet.
La maskinen gå til en jevn deig, ca 8 minutter,
ha så i smør, klatt for klatt, til det er godt integrert i deigen (ca 5-10 min elting)
Tilsett resten av melet om deigen virker for løs.
Sett til heving 1 time.
Kjevle et rektangel, smør på syltetøy, rull sammen og skjær i biter.
Sett bollene i en bakepapirkledd form med litt mellomrom, sett til etterheving, ca 1 time
Bollene skal heve seg i hverandre.
Sprut/pensle dem med vann.
Sett bollene inn på 225*, senk tempraturen til 200*, og stek dem ca 15-20 minutter
De skal blir få litt farge, sett dem gjerne nederst mot slutten av steketiden,
for at bunnen blir godt stekt.
Avkjøl på rist.
Bland sammen melis og vann til en myk glasur,
lag mønster over bollene
La det renne godt med glasur mellom bollene..
Pynt gjerne med noen bringebær…
#bringebær #gjærbakst #oppskrift #boller #stickybuns #bringebærsyltetøy #godt