Hallongrottor. Svenske Småkaker med bringebær.

Det hersker vel liten tvil om at jeg har en forkjærlighet til Sverige.
Og her får du en oppskrift jeg bare MÅTTE lage,
for i alle bøker  jeg leste en stund,
skulle alle spise «Hallongrottor»

Klart jeg måtte lage sånne.
Og jeg skjønte hvorfor de var så populære…

Velkommen inn til kaffe og hallongrottor!

Søte små bringebærgrotter,
selv om formene mine var litt for store.
(Ref bilde nr 1)

Hallongrottor.

100 g smør (smør!!)
0,4 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
1/4 ts kanel
2,25 dl hvetemel

0,4 dl bringebærsyltetøy.

  
Skjær smøret i tynne skiver, legg det i bakebollen med sukker og vaniljesukker,
la det stå til smøret er romstemperert/mykt.
Rør smør og sukker hvitt. Ha så i mel, bakepulver og kanel, og miks sammen til en myk deig.
Jeg bruker K kroken på Majoren. Deigen minner litt om paideig.
  
Legg deigen på bordet, trill en pølse og kutt opp 15 biter.
Bitene veier ca 20 g hver.
Rull hver bit til en kule, og legg hver kule i en muffinsform.
  
Bruk leddet på pekefingeren og lag en fordypning i hver kule.
(spesielt derson du har lange negler!!)
Legg i en liten ts syltetøy i hver fordypning.
Stek «grottorne» på 200* ca 12-14 minutter


Jeg valgte å ta de utav formen og opp på serveringsfat,
siden mine former var litt store og kjedelig hvite…..


Da er det bare å sette på kaffen.

#svensk #spesiallitet #hallongrottor #hallon #bringebær #kjeks #kaker #småkaker #oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *