Her kommer et saftig brød med superfrøet : Quinoa.
De små frøene, som jeg koker på forhånd,
gjør brødet ekstra saftig, for ikke snakke om ekstra sunt…og ekstra godt!!
Hjemmebakt, saftig og sunt brød!
Saftig Quinoa-brød.
0,25 g quinoafrø
0,75 dl vann
Kokes i ca 15 minutter i en liten panne med lokk til vannet er akkurat absorbert.
Avkjøles.
3 g gjær
5 ld kaldt vann
1 ts honning
2 ts salt
3 dl havrekli
8 dl hvetemel
Stekes, 250* 20 minutter med lokk, 200* 30 minutter uten lokk
Bland de avkjølte frøene med resten av ingrediensene,
la maskinen gå minst 8 minutter.
Sett til heving, tildekket, minst 5 timer, gjerne over natten.
Deigen skal være ganske klisset og løs.
Varm opp stekeovnen 250* med en ildfast gryte inni. Med lokk.
Strø havrekli i den varme gryten.
Hell brødet forsiktig ned i den varme gryten med havrekli.
Forsiktig med den varme gryten.
Stek 20 minutter med lokk.250*
Ta av lokket,
stek 30 minutter uten lokk.Senk temperaturen til 200* Nederst i ovnen.
Ta gryten med brødet ut, og fjern forsiktig brødet fra gryten.
Her blir det lett litt søl med overflødig havrekli
Dunk brødet lett på undersiden, en hul lyd vitner om gjennomstekt brød.
Avkjøl minst 30 minutter før du skjærer i det.
Men så er det bare å kjøre på.
Med hjemmebakt, nystekt brød.
Med supersunne quinoafrø i.
Godt!
#brød #quinoa «oppskrift #hjemmebakt #saftig #sunt #grytebrød
deilig,og helt sikkert saftigt.Her har det blitt 9 grovbrød i dag,ikke noe er bedre enn hjemmebakt
9 grovbrød. Du er helt rå på hjemmebakt du 🙂