Grønn focaccia – tangzhong

Jeg så dette først på Top Chef, grønn basilikum focaccia.
Det måtte selvsagt prøves.
Samtidig hadde jeg jo tenkt på focaccia – tangzhong.
Så da ble det:

Grønn Basilikum focaccia – tangzhong

200 g vann
40 g hvetemel

Kokes opp under omrøring til en glatt grøt.
Avkjøles

200 g vann
20 g gjær
1 ss honning
460 g hvetemel

Ha alt i mikseren og elte deigen ca 20 minutter

1,5 ts salt
3 ss solsikkeolje (raps/mais)
ca 3 dl basilikumblader

For smaksforsterker:
Tilsett 2 dråper Basil doTRÈRRA eterisk olje
og 2 dråper Thyme (timian) eterisk olje
til urteblandingen

Mos sammen med stavmikser.
Ha i deigen og elte videre 10-15 minutter.

Sett til heving ca 1 time. Tildekket.
Hell i form med bakepapir, etterheve ca 30 minutter.
Dryss på litt salt og stikk ned i deigen.
Ha på soltørkede tomater i olje om ønskelig.
Stikk eventuelt også disse godt ned i deigen.
Etterhev 10 min til.

Sett inn i ovn på 230*
La stå 10 minutter og skru så ned til 200*
Stek videre ca 10 minutter.
20-25 minutter tilsammen.

Avkjøl på rist.

Kan brukes til det meste.
Brødet har en lys grønn farge og en fin smak av basilikum.
Samtidig er det så fantastisk mykt at man nesten får tårer i øynene!

Så godt! <3

#focaccia #tangzhong

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *