Byggrynswok

En enkel, lett og velsmakende middag.
Med sunne byggryn!

Byggryn skal legges i vann over natten,
dette for å gjøre dem bedre fordøyelig for kroppen.

Kok dem, enten i vann med litt salt,
eller gjerne i en god buljong for ekstra smak.

Byggrynswok.

150 g byggryn
1 spiss paprika
1-2 rødløk
En liten bit kål (Eller bytt ut med sukkererter f.esk)
1 fedd hvitløk/1/2 kinesisk hvitløk
En bit fersk ingefær (Ca en tommelfingerbit )
Olje til å steke i
(Litt wok-krydder/kan sløyfes)

2 ss soyasaus
2 ss oystersaus
1-3 ss sweet chilisaus
Fersk koriander

Kok byggryn ca 30 minutter i saltet vann.
Til de er myke, men fremdeles har tyggemotstand.

Sil og damp godt av dem,
Stek dem i olje på høy varme i ca 2 minutter
til de er blanke.
Legg i en skål.

Skjær paprika, løk og kål i strimler
Stek raskt på høy varme i olje.
Hvitløk og ingefær rives på fint rivjern og stekes med.
Stek i ca 4 minutter til det er halvveis mørt.

Skru ned varmen og bland byggryn i.
Vend inn soya, oyster og chili.
Smak til. Juster smaken til om du har i wok-krydder eller ikke)

Server med et godt dryss koriander over.
(Eller uten til de som ikke spiser koriander)

Godt, enkelt og veldig sunt!

Kan gjerne serveres med brød.

 

2 hendelser på “Byggrynswok”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *