Hvit dame i stor format, prosjekt XL
Her kommer oppskriften på sukkerbrød i langpanne.
Et fluffy og flott sukkerbrød,
som er godt å jobbe med.
Denne oppskriften har jeg jobbet frem selv,
etter en oppskrift jeg fant i bladet Maison Mat og Vin.
Jeg bruker litt smør i sukkerbrødet.
Kanskje litt uvanlig,
men sukkerbrødet er godt å jobbe med, og har en god smak.
Sukkerbrød i lanpanne (30×40)
600 g egg (ca 10 egg) Romtempererte
400 g sukker
250 g hvetemel
75 g maizenna
12 g bakepulver (ca 1 toppet ts)
75 g smeltet smør (gjerne kvitseid, for ekstra god smak)
Pisk eggedosis, og pisk lenge! Minst 10 minutter, til du får en skikkelig stiv eggedosis.
Sikt sammen alt det tørre, smelt smøret og sett til avkjøling.
Ha litt , ca 1/3 av eggedosisen sammen med siktet mel. (sikt gjerne to ganger for enda mer luft)
Vend forsiktig inn med slikkepott, ha i litt mer eggedosis, men la ca halvparten være igjen. vend inn.
Vend så inn smeltet smør.
Vend så dette forsiktig inn i resterende eggedosis, uten å røre for mye.
Ha i langpanne med bakepapir.
Stek på 170* ca 45 minutter…. Sjekk med kakenål/tynn strikkepinne her.
La kaken avkjøle noen minutter i formen.
Legg over en rist, og snu kaken så du forsiktig kan fjerne bakepapiret.
Bilde av sukkerbrødet i liten format.
Se også oppskrift på Hvit Dame i 24″ rund form her.