Jeg hadde en kefir-skvett som var gått ut på dato,
veldig ut på dato, men den var altså like god!
Så da ble det en porsjon sveler,
litt tok jeg med på fjellet og stekte på bål,
i tur-stekepanne sammen med min mor.
Var planen,
men det var så kald vind at vi nøyde oss med kaffe.
Svelene stekte jeg på bål når jeg kom hjem.
Resten stekte jeg på takke her hjemme.
Men de kan så klart stekes på stekepanne.
De ble skikkelig luftige og gode,
Her er ferge-oppskriften,
som har stått bakpå natronposen i flere år.
Tidligere en hemmelig oppskrift.
Jeg halverte oppskriften, for jeg hadde bare 1/2 liter kefir!
Men det blir mer enn nok sveler, for de er jo best nystekt.
Og jeg gikk litt ned på sukkermengden, for jeg synes de blir veldig søte,
spesielt når man har søt smørkrem på.
Sveler
3 små egg
1,5 dl sukker
1/2 kg hvetemel
3/4 ts natron
3/4 ts hornsalt
1/2 l kefir (surmelk)
40 g margarin, smeltet
Pisk eggedosis av sukker og egg.
Ha i natron og hornsalt sammen med kefir.
Ha så i hvetemel , rør sammen, smeltet smør til sist.
La svelle litt (Stå litt) Stek på varm takke/stekepanne/bål
Smørkrem:
100 g smør, helt mykt
100 g sukker, gjerne finkornet
En liten skvett kokende vann når du rører sammen kremen gir en fin konsistens.
O lykke, Kjersti – også på tur da! Det er tommelen opp! Klemmer <3
Ja det blir jo ekstra godt med sveler stekt på bål 😍 klemmer
Jeg om min familie var så heldige å på bo på setra til familien til Margit Oleivsgard i flere somre. Hun lært oss å bi glad i sau, kyr og geiter. Hun lærte oss å lage Pusekake etter dette oppskriften: Margit og Astrid Lappegard vartet opp me det vi barna likte å kalle Pusekakefra Lauvdalen: Pisk 3 egg med 1 1/2 dl,sukker, rør inn2 kopper kefirmelk, 4 kopper hvetemel og 1/ ts natron. Vi stekte på koselig flamme på gassflammer over propanen.