Jeg blir jo lett inspirert,
og da jeg så en bloggvenninne, Etdiktomdagen. hadde bakt aniskringler,
måtte jeg bare prøve.
Og dette er jo i bunn og grunn en bolledeig, tilsatt anis.
Som gir en god smak til bakverket.
Smaker SÅ godt med smør og hvitost på!
Aniskringler.
( Veldig liten oppskrift, gir 5 stk)
1,25 dl H-melk
0,25 dl sukker
1/4 pk fersk gjær
1/4 ts salt
25 g mykt smør
1/4 ts kardemomme
1/2 ts anisfrø, støtt
ca 200 g hvetemel
Jeg brukte hele kardemommekjerner og mortet frøene sammen med anisfrøene.
Du kan gjerne bruke vanlig malt kardemomme.
Anisfrøene kan brukes som de er og, eller eventuelt bruk malt stjerneanis
Bland alt utenom smøret og la deigen eltes ca 10 min. Elt så inn mykt smør litt og litt.
Heves tildekket ca 30-60 minutter.
Del i 5 emner og trill pølser. Form til kringler.
Etterhev ca 30-40 minutter under dekke.
Pensle med pisket egg blandet med vann.
Stek på 200* ca 11-12 minutter
Avkjøl på rist, gjerne med et kjøkkenhåndkle over etter noen minutter.
#aniskringer #oppskrift #boller #kringler #anis #kardemomme #godt