Shortbread!
Som de du kjøper, og elsker i taxfree-butikken.
Veldig enkel å lage selv….
Oppskriften fant jeg hos www.Godt.no
Shortbread!
100 g melis
200 g hvetemel
100 g maismel
200 g smør, mykt
1 vaniljestang, frøene
Bland det tørre, tilsett smør og frøene fra vaniljestangen. (Selve stangen kan du legge i litt sukker/melis, som får god smak av vanilje.)
La maskinen og k-kroken jobbe inn smøret til alt klumper seg og blir en deig.
Trill forsiktig to pølser og rull dem i sukker.
Legg dem i kjøleskap, MINST 30 minutter!
Sett ovnen på 160*
Skjær i ca 1 cm biter
Legg på bakepapirkledd plate og stek på 160* ca 20-30 minutter til de såvidt får litt farge,
de skal være lyse.
Avkjøl på rist.
Oppbevar i tett boks.
Nyt dem med glede!
#shortbread #oppskrift #kjeks #hjemmelaget #smørkjeks
skal disse bli sprø gjennom ) eller litt myke i midten,mulig eg prøver disse
De blir ganske sprø, men ikke så harde at de er vanskelig å tygge. Jeg liker mine litt godt stekt, vil du ha dem mykere kan du steke dem litt kortere 🙂 Super å ha i kakeboksen om noen skulle snuble innom 🙂
ok takk for oppskrift ))