Litt sunnere skillingsboller.

Høstboller

Litt sunnere,
og med veldig god smak.

Skillingsboller

 

Skillingsboller er nesten det beste som finnes,
og disse kan nytes en helt vanlig onsdag,
med (litt) god samvittighet,
de inneholder nemlig både havrekli og gulrot!

Skillingsbollene får litt mer tyggemotstand  fra havrekli,
men smaker like fullt fantastisk godt!

Gulroten gir bollene fin farge…

Høstboller. 

liten porsjon, ca 10 boller

1 mellomstor gulrot, finrevet
25 g gjær
2 dl lunken melk
1/2 dl sukker (kan minskes)
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
25 g smeltet smør
1 dl havrekli
ca 7,5 dl hvetemel

Smør, kanel og sukker

Bland alt i kjøkkenmaskinen, hold igjen noen dl av hvetemelet,
la maskinen kna deigen minst 8 minutter.
Spe med hvetemel til deigen såvidt slipper bollen.
Hev tildekket ca 1 time

Kjevle et rektangel

Smør på litt smeltet/veldig mykt smør, strø med kanel og sukker.
Rull sammen. Skjær i ca 10 biter.
Sett på plate, etterhev ca 40-45 minutter, tildekket.
Sprut/pensle med vann og strø på litt perlesukker.

Stek på 220* ca 12 minutter.
Avkjøl på rist.

Fin å ta med på tur disse og….

Jeg liker min boller godt stekt…..med litt sprø kanter…

Skillingsboller er en av favorittene i livet…
Og disse høstbollene er gode….

#oppskrift #skillingsboller #hjemmebakt #sunnere #gulrot #havrekli #boller

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *