En stor solsikke av saftig gjærbakst,
med godt fyll av kanel, smør og sukker.
Saftig og godt bakverk med tangzhong metoden.
Enkel å lage, se fremgangsmåten:
Del deigen i to biter, den ene litt større enn den andre.
Kjevle en sirkel.
Legg denne på bakeplate med bakepapir på.
Finn en passelig skål e.l. og legg på,
skjær så rundt med en kniv.
Ta avskjæret og legg sammen med andre delen av deigen.
Lag smørblandingen ved å forsiktig varme
20 g smør
Som du blander med
ca 40 g sukker
2 ts kanel
Smør dette utover sirkelen på bakepapiret.
Men ikke smør helt ut til kanten.
Etterheve
Sprut med vann og strø perlesukker midt i «blomsten»
Og stek som vanlig kanelboller,
senk varmen og stek ca 5-10 minutter ekstra så den blir gjennomstekt.
Dekorer gjerne med melisglasur.
Jeg har brukt halve oppskriften her for å lage solsikken,
(trykk for å komme til oppskrift 🙂
Oppskrift på kanelboller tangzhong style
Og i morgen blir det mer baking!
Har du noen ønsker??
#tangzhong #saftig #søt #gjærbakst #gjærdeig #boller #kanelboller #oppskrift