Her får du en gjenganger i Bakkely,
vi ELSKER ostesufflè!
Ostesufflè .
3 ss smør
4 ss hvetemel
3 dl H melk
5 egg
1 1/2 ts salt
300g lagret jarlsberg eller annen lagret god ost, f.eks lagret norwegia
(Vanlig jarlsberg går og fint, men styr unna vanlig norwegia)
Smelt smør og ha i mel, rør det godt sammen,
spe med melk og rør godt imellom hver gang.
La den koke forsiktig i ca 10 minutter. Ha i salt
Imens skiller du eggene,
plommene får leke litt sammen i en skål,
hvitene får leke tivoli i kjøkkenmaskinen sammen med noen saltkorn,
(Hjelper for å få eggehviten godt og stiv)
Riv osten på rivjern,
ha så litt ost og plommene i den hvite sausen som har fått avkjøle seg litt.
rør godt og rør i resten av osten.
vend så i eggehviten,
litt og litt med slikkepott, vendes forsiktig inn,
Til sist heller du massen forsiktig opp i en smurt sufflêform.
Og steker den i ovnen på 180* i 50 minutter.
Serverer med salat og loff.
Ps. Husk å ikke åpne ovnsdøren underveis, sufflèen kan da falle sammen.
#Sufflè #ostesuffle #oppskrift #hjemmelaget #ost #fredagskos #kos
mmmmm,dette fikk jeg lyst på nå )
En av favorittene våre dette 🙂