Notice: Funksjonen _load_textdomain_just_in_time ble kalt feil. Innlasting av oversettelser for tekstdomenet astra
ble utløst for tidlig. Dette er vanligvis en inikasjon på at noe kode i utvidelsen eller temaet kjører for tidlig. Oversettelser bør lastes inn med knaggen init
eller senere. Se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 6.7.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
{"id":12734,"date":"2020-04-05T14:29:38","date_gmt":"2020-04-05T12:29:38","guid":{"rendered":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/?p=12734"},"modified":"2020-04-06T05:55:29","modified_gmt":"2020-04-06T03:55:29","slug":"paskedessert-marengs-egg-salt-karamell","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/2020\/04\/05\/paskedessert-marengs-egg-salt-karamell\/","title":{"rendered":"Marengs-egg med salt karamell"},"content":{"rendered":"
Denne kombinasjonen var S\u00c5 god!
\nSpr\u00f8 marengs,
\nsalt karamell og sjokolade.<\/p>\n
Toppet med en klatt vaniljekrem og enda mer salt karamell….<\/p>\n
Snakk om p\u00e5skedr\u00f8m!<\/p>\n
Obs! Start med \u00e5 lage karamellsausen s\u00e5 den f\u00e5r avkj\u00f8lt seg.<\/p>\n
<\/a><\/p>\n 2 eggehviter (Eggeplommene kan du bruke til \u00e5 lage vaniljekrem med!)<\/strong> Pisk eggehvitene til\u00a0 mykt skum, Sett sm\u00e5 ss-store klatter p\u00e5 et bakepapir. Ca 4 biter kokesjokolade, smeltet.<\/strong> Her har jeg lagt til to typer karamellsaus. Salt karamellsaus.<\/strong><\/p>\n 1 dl sukker Smelt sukker i en tykkbunnet kjele og la det bli lysebrunt. 200 g sukker Kok opp sukker og vann, la koke til det blir hvitt og deretter til det f\u00e5r en fin gyldenbrun farge. Hell p\u00e5 ildfast glass\/krukke.<\/p>\n Ringle over smeltet kokesjokolade og avkj\u00f8lt salt karamell p\u00e5 marengstoppene. Server med en klatt vaniljekrem<\/a>\/vanlig krem og enda mer karamellsaus. Og du, lag hjemmelaget vaniljekrem hvis du har tid.Marengs-egg med salt karamell.<\/h1>\n
\n120 g sukker<\/strong>
\n1\/2 ts hvitvinseddik<\/strong>
\n1 ts maizenna.<\/strong><\/p>\n
\ntilsett litt og litt sukker, pisk til sukkeret har l\u00f8st seg opp og marengsen er glansfull og tykk.
\nVisp inn maizenna og eddik.<\/p>\n
\nCa 9 stk.<\/p>\n
\n(Legg dem f.eks i en liten ildfast sk\u00e5l og sett dem litt inn i ovnen som st\u00e5r p\u00e5 120*
\nDet gj\u00f8r ingenting om ikke alt er smeltet, legg en liten bit midt i «egget»)
\nEller smelt forsiktig over vannbad.<\/p>\n
\nDen siste f\u00e5r du mer karamellsaus av, noe jeg kan anbefale siden det kan brukes til s\u00e5 mangt!<\/p>\n
\n1 dl fl\u00f8te
\n20 g sm\u00f8r
\nEn klype flaksalt<\/p>\n
\nRist gjerne litt forsiktig p\u00e5 kjelen s\u00e5 alt sukkeret smelter,
\nmen ikke r\u00f8r f\u00f8r mesteparten har smeltet. Da vil det krystallisere seg.
\nHa i fl\u00f8ten i to omganger, her bruser og bobler det f\u00e6lt,
\nv\u00e6r forsiktig s\u00e5 det ikke spruter p\u00e5 hender.
\nTa gjerne kjelen av platen n\u00e5r du r\u00f8rer i, det vil klumpe seg.
\nSett tilbake p\u00e5 platen og r\u00f8r forsiktig til alt samler seg.
\nTa platen av varmen og tilsett sm\u00f8r og salt f\u00f8r du setter det til avkj\u00f8ling.<\/p>\nSalt Karamellsaus.<\/h3>\n
\n1\/2 dl vann
\n50 g sm\u00f8r
\n2 dl fl\u00f8te
\n2 ts maldonsalt<\/p>\n
\nIkke kok for lenge s\u00e5 det blir brent smak.
\nTa gjerne pannen av platen og sett p\u00e5 en v\u00e5t kj\u00f8kkenklut for \u00e5 stoppe bruningen.
\nHa i sm\u00f8ret, og litt og litt fl\u00f8te. Forsiktig! Her bobler og spruter det litt!!
\nR\u00f8r sammen og sett p\u00e5 platen igjen.
\nLa sausen koke 5-8 minutter. Ha i salt n\u00e5r sausen er ferdig kokt<\/p>\nKaramellsausene skal alts\u00e5 v\u00e6re avkj\u00f8lt
\nn\u00e5r de ringles p\u00e5 marengsen,<\/h3>\n
\nStart p\u00e5 midten, mindre ut p\u00e5 kantene s\u00e5nn at det g\u00e5r «hull» p\u00e5 egget under t\u00f8rking.
\nIkke for mye karamell, her skal du ha resten til servering.
\nStek i ovn p\u00e5 120* i 40 minutter,<\/strong>
\nSl\u00e5 av ovnen og legg en klut i ovnsd\u00f8ren,<\/strong>
\nla marengsene st\u00e5 og t\u00f8rke til ovnen er kald.<\/strong><\/p>\n
\n(Karamellsausen er for\u00f8vrig nydelig p\u00e5 iskrem og!<\/p>\n
\nDet ER bare s\u00e5 utrolig godt!
\nSamt du f\u00e5r bruke eggeplommene fra maregnsen.<\/p>\nOppskrift p\u00e5: Hjemmelaget vaniljekrem<\/a><\/h3>\n
<\/h3>\n
Karamellsausen og vaniljekrem kan du ogs\u00e5 bruke til:<\/h3>\n
\u00a0En sol-gul appelsindessert!<\/a><\/h3>\n