Notice: Funksjonen _load_textdomain_just_in_time ble kalt feil. Innlasting av oversettelser for tekstdomenet astra
ble utløst for tidlig. Dette er vanligvis en inikasjon på at noe kode i utvidelsen eller temaet kjører for tidlig. Oversettelser bør lastes inn med knaggen init
eller senere. Se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 6.7.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
{"id":13346,"date":"2020-11-07T08:16:33","date_gmt":"2020-11-07T07:16:33","guid":{"rendered":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/?p=13346"},"modified":"2020-11-07T08:16:33","modified_gmt":"2020-11-07T07:16:33","slug":"spro-vannbakkels","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/2020\/11\/07\/spro-vannbakkels\/","title":{"rendered":"Spr\u00f8 Vannbakkels."},"content":{"rendered":"
Disse vannbakkelsene var virkelig g\u00f8y \u00e5 lage.
\nFor da de gikk inn i ovnen tenkte jeg:<\/p>\n
«Men disse kommer jo ikke til \u00e5 bli bra!»<\/p>\n
Og s\u00e5 kom de ut fra ovnen, helt perfekt!<\/p>\n
Den f\u00f8lelsen!<\/p>\n
<\/a><\/p>\n Foruten det, s\u00e5 smakte de alts\u00e5 helt himmelsk!<\/p>\n Oppskriften fant jeg p\u00e5 godt.no fra Lise Finchenhagen.<\/p>\n Er den franske betegnelsen for<\/p>\n Her m\u00e5 du faktisk begynne med m\u00f8rdeigen. 125 g sm\u00f8r<\/strong> 300 g vann<\/strong> Kok opp vann og sm\u00f8r. Ikke la det koke lenge, da fordamper vannet og mengdene blir ikke riktig. La sm\u00f8ret smelte, kok opp og ha i alt hvetemelet p\u00e5 en gang. Ha deigen over i en kj\u00f8kkenmaskin med k-krok. Spr\u00f8yt ut runde boller p\u00e5 to bakepapirkledde plater. Stek p\u00e5\u00a0 190* i ca 25 minutter. Avkj\u00f8l p\u00e5 rist.<\/p>\n N\u00e5 kan du fylle de spr\u00f8 vannbakkelsene med hva du vil. Dette ga en herlig karamellkrem. Eller bruk pisket krem og vaniljekrem blandet. Bruk en sprutepose og en tyll med et lite rundt hull. Oppbevares i kj\u00f8leskapet og smaker aller best helt nystekte.Choux au craquelin<\/h2>\n
Spr\u00f8 vannbakkels.<\/h1>\n
\nS\u00e5 selve vannbakkelsen kommer under .<\/p>\nM\u00f8rdeig.<\/h4>\n
\n150 g brunt sukker<\/strong>
\n150 g hvetemel<\/strong>
\n1 ts vaniljesukker<\/strong>
\nHvis sm\u00f8ret er helt kaldt, skj\u00e6r det i biter og bland alt i en foodprocessor eller i maskin med k-krok. Jobb til massen akkurat blir til en fin deig-klump.
\nLegg den i litt plast\/matpapir og inn i kj\u00f8leskap mens du lager vannbakkels.<\/p>\nSpr\u00f8 Vannbakkels<\/h2>\n
\n120 g sm\u00f8r<\/strong>
\n130 g hvetemel<\/strong>
\n1 klype salt<\/strong>
\n4 egg<\/strong><\/p>\n
\nR\u00f8r i ca 2 minutter med en tresleiv til du har en fin klump deig som henger sammen. Ha kasserollen p\u00e5 platen mens du r\u00f8rer s\u00e5 deigen f\u00e5r «kokt seg» i r\u00f8ringen.<\/p>\n
\nLa den g\u00e5 litt s\u00e5 deigen f\u00e5r dampet av, og ha s\u00e5 i ett og ett egg mens maskinen g\u00e5r,
\nla egget jobbe seg godt inn i deigen f\u00f8r du har i neste.
\nTil slutt har du en fin deig som helles i sprutepose.
\nJeg brukte en rundt tipp her.<\/p>\n
\nFinn frem m\u00f8rdeigen og kjevle den ut ganske tynn, men fin \u00e5 jobbe med.
\n(Alts\u00e5 ikke helt se-igjennom-tynn)
\nFinn en runding som stemmer omtrent overens med vannbakkelsen.
\nDe kan godt v\u00e6re litt st\u00f8rre s\u00e5 de akkurat dekker.
\nStikk ut rundinger og legg forsiktig p\u00e5 vannbakkelsen.<\/p>\n
\nHusk \u00e5 ikke \u00e5pne d\u00f8ren f\u00f8r kakene er ferdig stekt. S\u00e5 de ikke kollapser.<\/p>\n
\nJeg brukte en blanding av
\nHjemmelaget vaniljekrem<\/a>
\nSalt karamellsaus<\/a>
\nog pisket kremfl\u00f8te.<\/p>\n
\nSmak til og finn din perfekte kombinasjon.<\/p>\n
\nBringeb\u00e6r blandet med pisket krem (Husk du m\u00e5 ha litt st\u00f8rre hull i tyllen for \u00e5 f\u00e5 inn krem med biter i, som bringeb\u00e6r)<\/p>\n
\nDu kan ogs\u00e5 stikke hull med en tynn kaken\u00e5l,
\nog s\u00e5 spr\u00f8yte kremen inn fra spruteposen uten tyll, med kun et lite hull i tuten.
\nJeg kj\u00f8per billige engangs-spr\u00f8yteposer p\u00e5 Normal.<\/p>\n
\nMen kan og oppbevares og varmes i ovnen for \u00e5 f\u00e5 litt spr\u00f8het tilbake.
\n(Uten fyll alts\u00e5 :))<\/p>\n