Notice: Funksjonen _load_textdomain_just_in_time ble kalt feil. Innlasting av oversettelser for tekstdomenet astra
ble utløst for tidlig. Dette er vanligvis en inikasjon på at noe kode i utvidelsen eller temaet kjører for tidlig. Oversettelser bør lastes inn med knaggen init
eller senere. Se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 6.7.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
{"id":3923,"date":"2017-06-24T10:57:00","date_gmt":"2017-06-24T08:57:00","guid":{"rendered":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/?p=3923"},"modified":"2020-02-08T07:56:38","modified_gmt":"2020-02-08T06:56:38","slug":"hvit-dame-med-makronbunn-og-bringebaer","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/2017\/06\/24\/hvit-dame-med-makronbunn-og-bringebaer\/","title":{"rendered":"Hvit dame med makronbunn og bringeb\u00e6r."},"content":{"rendered":"
Den hvite damen.
\nMed makronbunn, bringeb\u00e6r, gel\u00e8 og vaniljekrem.
\nOg selvsagt mye god krem, for hvit dame er jo en kremkake.<\/p>\n
Kaken er trukket i marsipan, som jeg har farget hvit.
\n<\/p>\n
Pynt i marsipan, laget av silikonformer kj\u00f8pt p\u00e5 Ebay.
\n<\/p>\n
Hvit dame med makronbunn.<\/strong><\/b><\/p>\n Stabilt sukkerbr\u00f8d:<\/p>\n 340 g egg (ca 6) Pisk egg og sukker til stiv eggedosis, mins<\/strong><\/b>t 10 minutter, \u00a0sikt inn hvetemel iblandet maizenna og bakepulver, Makronbunn<\/strong><\/b><\/p>\n 3 eggehviter Stekes 160* ca 40-45 minutter<\/p>\n Mal\u00a0n\u00f8ttene og bland dem med siktet melis. Vend n\u00f8ttemelis blandingen inn i eggehvitene med slikkepotten. Ha massen i en form, 24″ 1 dl melk Bland eggeplommene med maizenna<\/p>\n R\u00f8r i melkeblandingen n\u00e5r den koker opp, Ta melken vekk fra varmen, ta forsiktig spiseskjeer med melkeblandingen og r\u00f8r i eggene, Sett pannen p\u00e5 varmen igjen or r\u00f8r til blandingen tykner, Avkj\u00f8l i kaldt vannbad, r\u00f8r mykt sm\u00f8r i n\u00e5r den har avkj\u00f8lt litt, men f\u00f8r den er kald, s\u00e5 sm\u00f8ret integreres.<\/p>\n Oppbevares i kj\u00f8leskap, kan med fordel lages dagen f\u00f8r<\/p>\n Av ca 650g frosne bringeb\u00e6r<\/strong><\/b> laget jeg<\/p>\n 3 dl bringeb\u00e6rsaus<\/strong><\/b>. (Presset bringeb\u00e6r gjennom et d\u00f8rslag) R\u00f8r inn sukker. Legg gelatin i bl\u00f8t, minst 8 minutter. 3 dl bringeb\u00e6rsylltet\u00f8y.<\/strong><\/b><\/p>\n Kok opp bringeb\u00e6r noen minutter, tilsett ca 3 ss sukker og 2 ss sitronsaft. Avkj\u00f8l i kj\u00f8leskap. Alle sukkerbr\u00f8dlagene dynkes med:<\/p>\n 1 dl vann<\/strong><\/b> Dynkes n\u00e5r de er lagt p\u00e5 kaken!<\/strong><\/b><\/p>\n Ha vaniljekrem p\u00e5 det f\u00f8rste laget, etter makronbunn og gel\u00e8. 6 dl kremfl\u00f8te<\/strong><\/b> Piskes stiv. Ha krem opp\u00e5 bringeb\u00e6rsyltet\u00f8yet. Dynk og ha p\u00e5 krem som sm\u00f8res pent p\u00e5 toppen og rundt kantene.<\/p>\n Avkj\u00f8l mens du kjevler marsipan.<\/p>\n 750 g marsipan (Jeg bruker den billige p\u00e5 rema e.l.) Kna marsipanen til \u00f8nsket hvitfarge. Ikke bruk for mye titandioxid, da dette gir marsipanen mintsmak.<\/p>\n Kjevle til et stort lokk som g\u00e5r over hele kaken. Legg forsiktig p\u00e5 og skj\u00e6r av kantene. Silikonformene er enkle \u00e5 bruke, jeg sm\u00f8rer dem med litt n\u00f8ytral olje. Pynt kaken Oppbevares kj\u00f8lig. Holdbar i flere dager. Etter to dager spiste vi restekake p\u00e5 teateret. Og den var fremdeles like god, Ha en fin l\u00f8rdag! Med kake!<\/p>\n <\/p>\n #bl\u00f8tkake<\/a> #hvitdame<\/a> #makronbunn<\/a> #sukkerbr\u00f8d<\/a> #vaniljekrem<\/a> #oppskrift<\/a>#bringeb\u00e6r<\/a> #bringeb\u00e6rgel<\/a>\u00e8<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Den hvite damen. Med makronbunn, bringeb\u00e6r, gel\u00e8 og vaniljekrem. Og selvsagt mye god krem, for hvit dame er jo en kremkake. Kaken er trukket i marsipan, som jeg har farget hvit. Pynt i marsipan, laget av silikonformer kj\u00f8pt p\u00e5 Ebay. Hvit dame med makronbunn. Stabilt sukkerbr\u00f8d: 340 g egg (ca 6) 230 g sukker 185 […]<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":4370,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_oct_exclude_from_cache":false,"om_disable_all_campaigns":false,"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"site-sidebar-layout":"default","site-content-layout":"default","ast-site-content-layout":"","site-content-style":"default","site-sidebar-style":"default","ast-global-header-display":"","ast-banner-title-visibility":"","ast-main-header-display":"","ast-hfb-above-header-display":"","ast-hfb-below-header-display":"","ast-hfb-mobile-header-display":"","site-post-title":"","ast-breadcrumbs-content":"","ast-featured-img":"","footer-sml-layout":"","theme-transparent-header-meta":"default","adv-header-id-meta":"","stick-header-meta":"","header-above-stick-meta":"","header-main-stick-meta":"","header-below-stick-meta":"","astra-migrate-meta-layouts":"default","ast-page-background-enabled":"default","ast-page-background-meta":{"desktop":{"background-color":"var(--ast-global-color-4)","background-image":"","background-repeat":"repeat","background-position":"center center","background-size":"auto","background-attachment":"scroll","background-type":"","background-media":"","overlay-type":"","overlay-color":"","overlay-opacity":"","overlay-gradient":""},"tablet":{"background-color":"","background-image":"","background-repeat":"repeat","background-position":"center center","background-size":"auto","background-attachment":"scroll","background-type":"","background-media":"","overlay-type":"","overlay-color":"","overlay-opacity":"","overlay-gradient":""},"mobile":{"background-color":"","background-image":"","background-repeat":"repeat","background-position":"center center","background-size":"auto","background-attachment":"scroll","background-type":"","background-media":"","overlay-type":"","overlay-color":"","overlay-opacity":"","overlay-gradient":""}},"ast-content-background-meta":{"desktop":{"background-color":"var(--ast-global-color-5)","background-image":"","background-repeat":"repeat","background-position":"center center","background-size":"auto","background-attachment":"scroll","background-type":"","background-media":"","overlay-type":"","overlay-color":"","overlay-opacity":"","overlay-gradient":""},"tablet":{"background-color":"var(--ast-global-color-5)","background-image":"","background-repeat":"repeat","background-position":"center center","background-size":"auto","background-attachment":"scroll","background-type":"","background-media":"","overlay-type":"","overlay-color":"","overlay-opacity":"","overlay-gradient":""},"mobile":{"background-color":"var(--ast-global-color-5)","background-image":"","background-repeat":"repeat","background-position":"center center","background-size":"auto","background-attachment":"scroll","background-type":"","background-media":"","overlay-type":"","overlay-color":"","overlay-opacity":"","overlay-gradient":""}},"jetpack_post_was_ever_published":false,"_jetpack_newsletter_access":"","_jetpack_dont_email_post_to_subs":false,"_jetpack_newsletter_tier_id":0,"_jetpack_memberships_contains_paywalled_content":false,"_jetpack_memberships_contains_paid_content":false,"footnotes":"","jetpack_publicize_message":"","jetpack_publicize_feature_enabled":true,"jetpack_social_post_already_shared":true,"jetpack_social_options":{"image_generator_settings":{"template":"highway","enabled":false},"version":2}},"categories":[15],"tags":[],"class_list":["post-3923","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-kaker"],"jetpack_publicize_connections":[],"aioseo_notices":[],"jetpack_featured_media_url":"https:\/\/i0.wp.com\/www.minmatgaleverden.no\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/20496571_10154871638242939_2112655413_n.jpg?fit=720%2C720","jetpack_sharing_enabled":true,"jetpack_shortlink":"https:\/\/wp.me\/p7g1vH-11h","post_mailing_queue_ids":[],"_links":{"self":[{"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3923","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=3923"}],"version-history":[{"count":5,"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3923\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":12494,"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3923\/revisions\/12494"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/4370"}],"wp:attachment":[{"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=3923"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=3923"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=3923"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}
\n230 g sukker
\n185 g hvetemel
\n45 g maizenna
\n5 g bakepulver
\n75 g sm\u00f8r<\/p>\n
\nvend til sist inn sm\u00f8ret, som er smeltet og avkj\u00f8lt.
\nHa i en 24″ springform med bakepapir oppover kantene. (den hever over kanten)
\nstek 170* ca 40-50 minutter (sjekk med kaken\u00e5l)
\nN\u00e5r den er ferdig lar jeg den st\u00e5 to minutter p\u00e5 rist, f\u00f8r jeg hvelver den forsiktig opp ned p\u00e5 en annen rist med bakepapir under kaken.
\nL\u00f8sne p\u00e5 ringen og fjern forsiktig bunnen av kakeformen. Klem ringen forsiktig sammen igjen,
\nog la kaken avkj\u00f8le helt opp ned med ringen p\u00e5 og bakepapiret som var i bunnen ogs\u00e5 fast p\u00e5 kaken.
\nKan gjerne lages dagen f\u00f8r, pakk godt inn n\u00e5r helt avkj\u00f8lt.<\/p>\n
\n125 g melis
\n125 g malte hasseln\u00f8tter<\/p>\n
\nMal dem helst p\u00e5 kvern.
\nStivpisk eggehvitene.<\/p>\n
\nIkke r\u00f8r, vend forsiktig s\u00e5nn at alt blir blandet.<\/p>\n
\nAvkj\u00f8l litt i formen, l\u00f8sne den forsiktig og legg den opp ned s\u00e5 bunnen f\u00e5r t\u00f8rke litt.
\nVaniljekrem:<\/strong><\/b><\/p>\n
\n1,5 dl fl\u00f8te
\n45 g sukker
\n1\/2 vaniljestang
\n3 eggeplommer
\n17 g maizenna
\n25 g sm\u00f8r
\nSplitt vaniljestangen, ha stangen og fr\u00f8ene i en panne med fl\u00f8te, melk og sukker.
\nKok opp.<\/p>\n
\nr\u00f8r egg og maizenna godt sammen.<\/p>\n
\nHold p\u00e5 en stund og hell s\u00e5 eggeblandingen opp i pannen.<\/p>\n
\nden skal ikke koke, men bli god og tykk. Ikke stopp for tidlig,
\nher m\u00e5 du ha en tykk vaniljekrem for at den skal holde seg p\u00e5 plass i kaken.<\/p>\n
\n5-6 ss sukker
\n2 ss sitron
\n4 plater gelatin<\/p>\n
\nVarm opp sitronsaften og litt av bringeb\u00e6rsausen, Klem vannet av gelatin og r\u00f8r dem inn i den varme vesken.
\nTil sett litt og litt bringeb\u00e6rsaus, f\u00f8r alt has tilbake og r\u00f8res godt sammen .
\nSett i kj\u00f8leskap til det akkurat begynner \u00e5 stivne.<\/p>\n
\nSil litt av saften av s\u00e5 det ikke blir s\u00e5 rennende.
\nLegg makronbunnen opp ned p\u00e5 serveringsfatet\/pappflaten.
\nLegg p\u00e5 ringen til formen som ble brukt.
\nInni legger du plastkant. (Klippes ut av cellofanposer e.l.)
\n«Lim» kanten fast til bunnen med litt av den tykke vaniljekremen, s\u00e5nn at ikke geleen renner ut. (ut mot plastkanten)
\nHell p\u00e5 geleen, som skal v\u00e6re s\u00e5 halvstivnet at den ikke renner.
\n<\/p>\n
\n
\nDel sukkerbr\u00f8det i tre deler.<\/p>\n
\n1 ss sukker<\/strong><\/b>
\n1\/2 dl eggelik\u00f8r<\/strong><\/b><\/p>\n
\nDynk neste lag, men er syltet\u00f8yet veldig v\u00e5tt, bruker du litt mindre dynk.<\/p>\n
\nca 4 ss sukker<\/strong><\/b><\/p>\n
\nLegg p\u00e5 siste lag. Her bruker jeg bunnen av kakebunnen, med bunnen opp.
\nDen gir penest topp.<\/p>\n
\nwilton whitewhite (kj\u00f8pes p\u00e5 jernia, kremmerhuset, cacas o.l.)
\n+ litt titandioxid (f\u00e5s kj\u00f8pt p\u00e5 panduro)<\/p>\n
\nBruk kantene som er fri for krem eller annet fra kaken, til \u00e5 lage pynt<\/p>\n
\nKj\u00f8pt p\u00e5 Ebay.
\n<\/p>\n
\n<\/p>\n
\n<\/p>\n
\nom enn litt preget av \u00e5 ha kj\u00f8rt scooter….<\/p>\n