Notice: Funksjonen _load_textdomain_just_in_time ble kalt feil. Innlasting av oversettelser for tekstdomenet astra
ble utløst for tidlig. Dette er vanligvis en inikasjon på at noe kode i utvidelsen eller temaet kjører for tidlig. Oversettelser bør lastes inn med knaggen init
eller senere. Se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 6.7.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
{"id":483,"date":"2016-03-19T12:00:32","date_gmt":"2016-03-19T11:00:32","guid":{"rendered":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/?p=483"},"modified":"2016-03-19T10:29:05","modified_gmt":"2016-03-19T09:29:05","slug":"et-lammelar-to-fantastiske-paskemaltid","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/2016\/03\/19\/et-lammelar-to-fantastiske-paskemaltid\/","title":{"rendered":"Et lammel\u00e5r, to fantastiske p\u00e5skem\u00e5ltid!"},"content":{"rendered":"
Gubben l\u00e6rte meg \u00e5 beine ut et lammel\u00e5r,
\ndette ga to deilige middager,
\nperfekt n\u00e5 i p\u00e5sken!<\/p>\n
For et par \u00e5r siden hadde jeg journalist hjemme hos meg fra lokalavisen,
\nog disse oppskriftene var publisert i avisen,
\nn\u00e5 er det p\u00e5 tide med en reprise!
\n
\nFlatbiff av lammel\u00e5r.
\n
\nLam i salsarytmer.<\/p>\n
Bein ut lammel\u00e5ret. \u00a0Fjern tykke sener, ister og eitler. Skj\u00e6r ut flatbiffen.
\nSkj\u00e6r av «lokket» p\u00e5 flatbiffen, dette bruker du til grytekj\u00f8tt.
\nFlatbiffen skj\u00e6res i 1,5-2 cm tykke skiver rett f\u00f8r steking.
\nBena freses i en panne, sammen med 1 stor gulrot, en bit sellerirot,
\n2 sm\u00e5\/en stor gul l\u00f8k i litt olje. Hell over vann, ca 1,5 l, legg i to laub\u00e6rblad og str\u00f8 p\u00e5 litt salt.
\nKok opp og la simre rett under kokepunktet minst 3 timer, gjerne lengre.<\/p>\n
Bruk ca 5-6 dl av kraften til grytekj\u00f8ttet.
\nResten har du i en panne og koker ned. Dvs la koke uten lokk til det reduseres til ca 1\/3 – \u00bc av opprinnelig mengde.
\nFlatbiffen saltes og pepres,\u00a0 stekes raskt i varm panne, i \u00a0litt olje blandet med margarin. N\u00e5r du har snudd den og du ser kj\u00f8ttsaft sive ut er den klar. Trykk p\u00e5 den med en finger, den skal ikke v\u00e6re bl\u00f8t, men akkurat ha «samlet seg».Legg til side med litt folie over og la hvile.
\nI pannen str\u00f8r du ca 1-2 ss hvetemel, r\u00f8r dette inn i restene av stekesjyen. Spe med den reduserte kraften. Smak til med salt, pepper, sukker og eddik\/sitron<\/p>\n
Server med stekt sopp, potetstappe med kvitseidsm\u00f8r og fl\u00f8te, rosenk\u00e5l, solb\u00e6rgel\u00e8 og en liten kvast fersk timian.<\/p>\n
Grytekj\u00f8ttet skj\u00e6res i halvstore biter. Skj\u00e6r bort de st\u00f8rste sener og hinner. Skj\u00e6r forsiktig i kj\u00f8ttet, bruk hinnene til \u00e5 dra kj\u00f8ttet fra hverandre, la snittet g\u00e5 der hinnene ligger.
\nDette kj\u00f8ttet skal koke lenge, litt av marmoreringen skal v\u00e6re med for \u00e5 f\u00e5 saftig kj\u00f8tt.<\/p>\n