Kladdkaka. Mektig god kake! Konfektkake.

En kake av den sorten hvor kun et lite stykke er nok….
Så mektig,
men så god at du tar et stykke til likevel!
IMG_9115
For denne er rett og slett uimotståelig!

Kladdkaka.

50 g smør
1,5 dl sukker
2 små egg
0,75 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
2,5 ss kakao
1/4 ts salt

1 dl fløte
0,5 dl lys sirup
0,5 dl sukker
50 g sjokolade
50 g smør

Bland sammen smeltet smør og sukker, rør inn et og et egg, bland det tørre og ha i til slutt.
Hell i en 20″ springform med bakepapir i bunn. Stek på 175* ca 18-20 minutter

Avkjøl kaken i formen på rist.
Topping: Kok opp fløte, sukker og sirup, knekk sjokoladen i biter og rør inn.
La dette koke ca 15-20 minutter. Jeg kokte mitt 15 minutter,
det ble LITT for mykt og kunne med fordel kokt noen minutter til.
Pass derimot på å ikke koke for lenge,
da blir det altfor hardt, da dette er en karamellglasur.

Hell over den kalde kaken og avkjøl i kjøleskap minst 4 timer, gjerne over natten.

Oppbevares kjølig.
Kaken er mektig, et lite stykke, gjerne servert med vaniljeis passer godt som dessert.
IMG_9118

#konfektkake #kladdkake #kladdkaka #oppskrift #sjokolade #karamell #dessertkake

4 hendelser på “Kladdkaka. Mektig god kake! Konfektkake.”

Legg igjen en kommentar til Lady August Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *