Julebrød!
En av julens store slager!
Julebrød!
2 dl h-melk
1/2 pk gjær, fersk
1/2 dl sukker
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
1 ts stjerneanis
25 g myktsmør
ca 6 dl hvetemel
1/2 sammenpisket egg. (Resten bruker du til å pensle med)
Bland alt utenom smøret. Kna deigen minst 8 minutter. Ha i det myke smøret litt og litt.
Dekk til og hev ca 30 minutter.
Imens kok opp 2 dl vann. Ha i en skål med 1 ss sukker og 1 stjerneanis.
Ha i de 100 g med rosiner og la stå mens deigen hever..
Ta deigen ut og kna inn rosiner. (gjerne med litt hvetemel om deigen er løs)
Trill til en stor bolle.
Etterhev tildekket på plate ca 30-40 minutter.
Stek på 200* ca 30 minutter.
Dekk til med bakepapir om brødet blir for mørkt i farge.
Avkjøl på rist.
Skjær i skiver etter brødet er avkjølt.
Må gjerne fryses.
#julebrød #oppskrift #stjerneanis #krydret #jul #juletradisjon #rosiner #marinerte
Hei hei
Madammen bakte faktisk julebrød i går. På speltmel og lactose og sukkerfritt
Og det ble faktisk kjempegodt 
Stilig! Og så bra alternativ. Synes du burde dele oppskriften på bloggen din, sikkert mange som hadde blitt glade da
jeg elsker julebrød,men det er første gang jeg ser det er stjerneanis i den,men jeg er jo veldig glad i aniskringler også
så denne er nok veldig god,:)
Det har med at jeg er veldig glad i vørtersmaken i julebrød. Og når jeg ikke har vørterøl, gir stjerneanis litt av samme smaken. I det bergenske julebrødet er det både stjerneanis OG vørterøl