En formkake smaker godt,
og bringebær gjorde denne frisk og god.
Saftig og god,
men ikke så søt,
noe som gjør den ekstra god med litt is…..
Youghurt-is med banan var slett ingen dum idè å ha til….
Mmmmm, en helt grei dessert dette…
Salt-kysset bringebærkake med surmelk.
3 dl hvetemel
1 toppet ts bakepulver
0,6 dl rørsukker (eller vanlig)
1 egg
1,2 dl surmelk
0,4 dl smeltet smør
Skall (kun ytterste gule) fra 1/2 sitron
1,5 dl bringebær, frosne/ferske
1,5 ss sukker
1/2 ts fingersalt
Stekes 25-30 minutter 200*
Bland det tørre i en bolle, visp egg og surmelk i en liten skål.
Ha smøret i surmelken og bland dette forsiktig sammen med det tørre.
Ha røren i en form, ca 20″, jeg brukte en terteform med løs bunn. SMØR formen godt!
Trykk brinbebærene ned i røren, ønsker du å ha bringebærene på toppen av kaken,
som jeg har gjort,
setter du bærene med hullet opp.
Snur du de andre veien vil de synke ned i kaken når denne stekes, fritt valg!
Dryss sukker over kaken, og sprinkle forsiktig litt salt på toppen.
Stekes 25-30 minutter på 200*
La kaken avkjøle litt i formen, ta den så forsiktig utav og avkjøl helt på rist.
Den er litt lite søt, serveres derfor med is eller vaniljesaus…..
Nydelig kake.
Og utrolig enkel å få til!
#bringebær #surmelk #kake #salt #oppskrift
høres deilig ut :=) her i heimen prøver jeg å gå over til sunnere retter,så nå har jeg laget mine aller første hjemmelagde tacolefser,grove :=) er spent på smaken når vi spiser i kveld,og jeg har laget eget tacokrydder fri for sukker,det er også nytt for meg,nå skal eg google salsa for det må vi også ha :=)
Høres nydelig ut med hjemmelaget taco! Hvis du ikke har funnet salsa kan jeg varmt anbefale denne, stammer fra en slankefarm faktisk 😀
http://www.minmatgaleverden.no/2016/04/09/hjemmelaget-salsa-sunnere-og-bedre/
Ser deilig ut..og så lekkert med de røde bringebærene ..:) Jeg liker kaker som ikke er for søte , så det ikke «dreper» all den andre smaken 🙂 Ønsker deg ei riktig fin helg <3 Klem fra Annebe
Ja det er sant. Ikke godt når det blir FOR søtt, må være frist snert, særlig i bærkaker 🙂 Takk, og god helg til deg og 🙂 klemmer<3
takk for tips,har skrevet ned oppskriften no :=) i kokeboken min
🙂