Jeg har sett så mye på Kakekrigen i det siste,
og nå MÅTTE jeg bare prøve speilglasur.
Utrolig gøy kake,
både å lage og servere.
Foruten å være nydelig å se på,
var den også veldig god.
Så god at de fleste rundt bordet forsynte seg to ganger.
Oppskriften fant jeg på www.godt.no og den er laget av Sverre Sæthre.
(Prisbelønnet Konditor og dommer i Kakekrigen)
Lag kaken i en 20″ form, eller gjør som jeg, halver oppskriften og bruk en 17″ form
Mandelbunn:
30 g hvetemel
85 g mandler
100 g melis
140 gegehvite
50 g sukker
Sett ovnen på 170*
Pisk sammen egg og sukker til marengs i kjøkkenmaskin.
Mal mandlene i foodprocessor sammen med hvetemel og melis.
Behøver ikke være helt finmalt
Vend mandlemassen inn i marengsen.
Stek på bakepapir med løs ring, eller mål opp og stek uten ring.
Ca 1,5 cm tykk kake før steking.
Stekes i ca 25 minutter. Sjekk at bunnen løsner lett fra bakepapiret.
Avkjøl.
Lag fyll:
2 plater gelatin
3 dl H-melk
1,5 dl fløte
50 g sukker
40 g eggeplomme
15 g maizenna
200 g mascarpone
Legg gelatin i bløt.
Kok opp halvparten av melken med sukker.
Rør andre halvparten med maizenna og eggeplommer, pisk godt sammen.
Ha litt og litt av den varme melkeblandingen inn i den kalde mens du pisker for hånd,
ha så alt tilbake i kjelen og kok forsiktig opp mens du rører.
La koke ca1/2 minutt mens du rører. Ha i en bolle, klem vannet av gelatinen og rør den inn i den varme kremen. Avkjøl i vannbad, rør innimellom eller legg på plastfolie så du unngår snerk.
Når kremen er avkjølt pisker du inn mascarpone til en glatt krem.
Stivpisk kremfløten og vend forsiktig i.
Bre kremen over kakebunnen som er satt tilbake i formen.
Bruk gjerne plastfilm rundt kanten
Frys kaken.
Glaze
150 g vann
300 g sukker
280 g glukose
10 plater gelatin
200 g kondensert melk
300 g hvit sjokolade
gelefarge
Tips! Har du ikke nok glukose kan du erstatte det med sukker
Legg gelatin i bløt. Kok opp vann, sukker og glukose til 103 grader
Ta av varmen og rør inn gelatinplater og kondensert melk.
Ha i sjokoladen og mos alt med en stavmikser.
La glasuren avkjøle på kjøkkenbenken til den er ca 30*
Ta kaken ut av frysen, fjern form og plast. Sett den på rist.
Hell over glasuren og pass på at det renner utover på alle kantene.
Bruk gjerne en spatel til å få et jevnt lag på toppen.
Jeg turde ikke å røre
Kaken er vel verdt å lage,
for det var ikke vanskelig og det ble helt fantastisk flott!
#speilglasur #mirrorglaze #oppskrift #mascarponekrem #mandelbunn
Hei.
Sjokoladen som skal has i glasuren, skal den smeltes? står liksom ikke noe om dette. Og siden det skal benyttes stavmikser ble jeg usikker 🙂
Ser at det var litt uklart. Men hakk sjokoladen og ha den i etter kondensert melk, det skal være så varmt at sjokoladen skal smelte når du kjører med stavmikser 👍