Lyst brød med urter og god smak.

Deilig lyst urtebrød som tilbehør til salat.
Smurt med smeltet smør iblandet hvitløk for optimal nytelse….

Saftig godt brød som kan brukes til alt.

Oppskriften er min egen.
Urtebrød med hvitløk. (1 brød)

3 dl vann
1/4 pk gjær
1 ts salt
1 ss honning
8,5 dl hvetemel
fersk timian, basilikum og rosmarin (en liten bunt)
1 hvitløksfedd, revet
40 g veldig mykt smør
Smeltet smør og revet hvitløk til å smøre på brødet.

Bland alt utenom smør og urter,
la maskinen gå 5-10 minutter,
ha i oppklippede urter + hvitløk. Ha så i smør, i små klatter, mens maskinen går.

Når alt smøret er godt innarbeidet(8-10 min) setter du deigen til heving 1 time ca.
Etter 1 time. Kna deigen litt, trill en pølse, vri den og legg i brødform.

Sett til heving, ca 30-40 minutter.

Skjær snitt i brødet, stek det på 225* ca 30-40 minutter,
senk tempraturen til 200* etter 10-15 minutter.Pensle det med smeltet smør iblandet hvitløk når det kommer ut fra ovnen.

Avkjøl godt på rist før du skjærer i det.

Smøret trekker inn i skorpen og gjør den myk og velduftende med en ekstra god smak.

Brødet kan brukes til supper eller salat, lasagne eller en gryterett.
Og restene kan med fordel brukes som brødkrutonger (stekt på stekepannen) eller som vi gjorde i går,
til ostesmørbrød!

Veldig godt!

#brød #lyst #urter #hvitløk #tilbehør

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *