Eplepai på 4 minutter. Microbølgeovn.

Les videre på eget ansvar.
For denne oppskriften er litt FOR grei å ty til,
når du sitter og er litt sugen på noe godt om kvelden.

Jeg oppdaget den i desperasjon etter eplepai en kveld!

Det hele er svært enkelt.

Men du må altså ha en microbølgeovn

Her har jeg brukt epler fra hagen, (naboens hage)
syrlige og gode med skall.
En ildfast form ca 11 cm i diameter
(Oppskriften er like deler, så juster etter dine egne former)

2-4 epler, kommer an på størrelsen, skåret i tynne skiver
1 ts potetmel (Kan droppes, jeg glemte det i går, funket helt fint uten)

Smuldretopp.

40 g smør/margarin, mykt/smeltet (Her anbefaler jeg smør)
40 g brunt sukker
40 g hvetemel
40 g havregryn
1 ts kanel eller 1 ts lakrispulver, som er min nye favoritt.

Kna alt godt sammen

(Du kan sløyfe hvetemelet og lage den glutenfri,
men smuldretoppen vil ikke henge sammen på samme måte)

Legg epler blandet med potetmel i den ildfaste formen.
Strø over crumble/smuldretopp

Sett det hele i microbølgeovn på full styrke i 4 minutter.
(Sjekk gjerne etter 3 minutter, de kan vel være litt forskjellig disse ovnene)

Toppen blir ikke like sprø som i vanlig stekeovn.
Men den samlet seg og ble litt hard, og veldig god!

Server med salt karamellsaus og is for den optimale nytelse!

Her kan du selvsagt erstatte epler med andre frukt eller bær.

Skal jammen forsøke med plommer jeg!

#eplepai #smuldrepai #4minutter #microbølgeovn #oppskrift #dessert #porsjonsform

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *