Ovnsbakt blomkål med peanøttsaus.

Så enkelt,
og så utrolig smaksrikt og godt!

Jeg brukte blomkålen som tilbehør til stekt kyllingfilèt og poteter.
Men denne kan fungere som en rett i seg selv og.
Suverent god smak!

Ovnsbakt blomkål og peanøttsaus

1 liten blomkål 
Litt olje, raps eller annen nøytral olje

Peanøttsaus

Litt olje til steking.
1 stor ss rød currypaste
2 ss peanøttsmør
ca 2 dl kokosmelk
1 ss palmesukker (1/2 ss vanlig sukker)
1-2 ss sitronsaft
Salt og pepper

Pensle såvidt blomkålen med litt olje,
sett den i en ildfast form og stek i ovn på 200* i ca 20 minutter.

Varm oljen i en liten panne og ha i currypaste.
La dette frese litt, tilsett så peanøttsmør og kokosmelk.
Ha i palmesukker og sitronsaft og la alt koke sammen noen minutter
Smak til med salt og pepper.
Event, mer sitron/sukker

Ta ut blomkålen og hell sausen over.

Den blir smaksrik med en «hot» ettersmak.

6 hendelser på “Ovnsbakt blomkål med peanøttsaus.”

  1. Snakket akkurat om at blomkålen kunne brukes mye mer,, 😀 Artig å prøvd det der gitt 😀 Ha en flott sommer der i vest 🙂 Klem

  2. høres deilig ut ,skal prøve peanøttsausen iallefall ,blomkål skal jegdesverre holde meg unna ,men har kylling i hus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *