Denne supersaftige sjokoladekaken med masse sjokolade var virkelig en drøm.
God smak av sjokolade.
Saftig bunn som nesten går i ett med fyllet.
Denne var skikkelig digg!
Kaken minner litt om
Texas sheet sjokoladekake – oppskrift her
Men er rikere i smaken grunnet all sjokoladen både i fyll og kake.
Vil du ha en super oppskrift med litt mindre sjokolade, prøv Texas sheet.
Denne oppskriften fant jeg hos Lise Finckenhagen på www.godt.no
Kaken er til en ca 20×30 form
Saftig sjokoladekake.
200 g kokesjokolade
1 dl kaffe (jeg brukte karamellkaffe fra Normal – vanlig sterk kaffe helt ok)
1 dl vann
0,5 dl bakekakao
3 dl hvetemel
1,5 dl vanlig sukker
1,5 dl brunt sukkker
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
en klype salt (1/4 ts ca)
2 dl rømme eller kefir/surmelk/biola naturell/creme fraiche
0,5 dl olje
3 store egg
Sett ovnen på 175*
Kle en form ca 20×30 med bakepapir
Varm opp vann og kaffe, hakk sjokoladen og la den smelte i kaffe og vann.
Bland alt det tørre og visp sammen egg, rømme og olje.
Bland disse to sammen, og ha så i sjokoladeblandingen.
Rør sammen til en glatt røre.
Hell i bakepapirkledd form.
Stek ca 20-30 minutter. (Sjekk med kakenål/strikkepinne)
Avkjøl i formen.
Glasur.
100 g mørk sjokolade
100 g lys sjokolade (Melkesjokolade om du vil eller lys kokesjokolade)
150 g smør
4 ss kaffe (vanlig eller karamellkaffe)
250 g melis
2 ts vaniljesukker
Høvlet sjokolade til pynt hvis ønskelig.
(jeg brukte mørk 70% og hvit sjokolade)
Smelt smøret sammen med kaffe og ha i hakket sjokolade.
La sjokoladen smelte og rør så inn melis og vaniljesukker.
Hvis glasuren skiller seg rør den sammen med litt kaldt vann eller kald fløte.
Bre over kaken og avkjøl til glasuren stivner.
Eller bare spis den med en gang!
Smaker nydelig som den er,
men også veldig godt med litt vaniljeis til.
mmmm deilig da
Ja, sjokoladekake er godt, og denne ble ekstra god
Så godt, namm! Skal jammen meg prøve ut denne
. Kanskje 1/2 ts natron også kunne vært tilsatt fordi det er kefir/syrnet melkeprodukter i oppskriften?
Absolutt, en 1/2 ts natron gjør sikkert bare godt for konsistensen
Lykke til 