Sitron-Biskvier med hvit sjokolade.

Biskvier er Svenske små makroner .
En liten kake med mandelbunn og her med sitronsmørkrem samt stivnet hvit sjokolade utenpå.

En riktig godbit altså!

Her har jeg laget med forskjellig strøssel til pynt,
du kan og,
som i oppskriften som jeg fant hos
www.arla.se
pynte med tynne striper smeltet sjokolade.

10 stk Biskvier.

Sitronbiskvier med hvit sjokolade

100 g malte mandler/mandelmel
1 dl sukker
1 eggehvite

 

Fyll:
150 g smør, mykt
1,5 dl melis
1 eggeplomme
1/2 ts vaniljesukker
Finrevet skall av 1/2 sitron
3 dråper sitron, eterisk olje (kan sløyfes)
Har du ikke eterisk olje, bruk finrevet skall av 1 hel sitron.
25 g smeltet hvit sjokolade

75 g hvit sjokolade

Sett ovnen på 175*
Pisk eggehviten til den er akkurat stiv.
Bland inn sukker og mandelmel.

Ha på en sprøytepose og sprøyt 10 små sirkler på et bakepapir.
Ca 4 cm store.
Stek midt i ovnen ca 10 minutter til de er gyldenbrune i kantene.
Avkjøl på rist.

Pisk sammen mykt smør. melis, eggeplomme, vaniljesukker og sitronskall.
Smelt sjokoladen i vannbad. Og pisk den inn til slutt.

Ha i sprøytepose og sprøyt på de kalde mandelbunnene.
(Snu dem gjerne opp ned, det glemte jeg..)

Avkjøl 10 min i kjøleskap.

Smelt sjokoladen i vannbad.
Smør/dypp biskviene i sjokoladen på toppen og la dem stivne.

Oppbevar i kjøleskap

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *