Hjortegryte, det er søndagsmiddagen sin det.
Jeg marinerte nemlig kjøttet i kefir,
der lå det og koste seg noen timer på kjøkkenbenken,
og ble særdeles mørt og fint…..
Middagen fikk ben å gå på,
mør og god hjortegryte.
Med ris og sprø grønnsaker, som jeg woket.
Og såklart, ripsgelè……
Ca 800 g hjortekjøtt, grytekjøtt
5 dl kulturmelk
4 dl vann
2 ss maizenna
1 ss seterrømme
2 snaier brunost
1/2 dl fløte
1 ss soya
ca 2 ts salt
Pepper, en 8-9 drag.
Tilbehør, ris, grønnsaker, ripsgelè/tyttebær e.l.
Hjemmelaget potetstapp er og nydelig til denne.
Skjær kjøttet i passe små biter,
Hell over kulturmelk og la stå 3-4 timer på kjøkkenbenken.
(eller over natten i kjøleskap)
Sil av kulturmelken.
Stek kjøttet raskt i varm panne med en blanding av margarin og olje.
Litt om gangen, legg til side.
Ha alt tilbake og hell over 4 dl vann.
La dette koke 1-2-3 timer, alt etter som hvor god tid du har.
(kjøttet ble mørt etter en times koking)
Når det har kokt skrur du litt opp og jevner med maizenna utrørt i litt vann,
Pisk med en visp, forsiktig, legg kjøttet litt i til ene siden.
Ha i fløte, rømme, soya, salt og pepper
Ha i litt brunost, og så smaker du til.
Mer salt? Pepper??
Kokt ris og wokete grønnsaker smakte godt til.
Og glem ikke den lille søte…..rips-gelè eller noe annet søtt….
#hjort #gryte #mørt #godt #søndagsmiddag #middagstips #hjemmelaget
så virkelig deilig ut dette da
Det så godt ut. Jeg tilsetter kefir den siste delen av koketiden, men det virker inn på teksturen i sausen. Kanskje dette er bedre! :)))
Den skiller seg i hvert fall ikke så mye da. Og det blir mørt, selv om det nok kan bli det bare av å koke lenge og
Ville brukt creme fraiche/rømme utrørt i litt vann i stede for om jeg skulle brukt det i sausen, for unngå at sausen og teksturen blir «off». For å få litt av samme effekt. 